Удосконалення організації обліку і контролю процесу реалізації та розрахункових відносин з покупцями і замовниками на підприємстві - Пащенко, Марина Сергіївна; Pashchenko, Maryna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єктом дослідження є процес реалізації продукції та організація розрахунків з покупцями. Предметом дослідження виступає методологія, організація та інформаційне забезпечення обліку й внутрішнього контролю операцій з реалізації продукції та розрахунків з покупцями в ПП «АГРО ДІМ-К». Мета дослідження. Метою написання кваліфікаційної роботи є дослідження теоретичних і практичних аспектів організації обліку та контролю процесу реалізації продукції й розрахунків з покупцями, а також обґрунтування напрямів їх удосконалення. The object of the study is the process of product sales and the organization of settlements with buyers. The subject of the study is the methodology, organization and information support of accounting and internal control of operations for the sale of products and settlements with buyers in PE "AGRO DIM-K". The purpose of the research. The purpose of writing the qualification paper is to study the theoretical and practical aspects of the organization of accounting and control of the process of sales of products and settlements with buyers, as well as substantiation of directions for their improvement.
Improving the organization of accounting and control of the implementation process and settlement relations with buyers and customers at the enterprise
Keywords: облік; accounting; удосконалення; improvement; процес реалізації; implementation process; покупці; buyers; розрахунки; calculations