Application of polymer composites in moving joints machines of the fat and oil industry - Derkach, Oleksii; Деркач, Олексій Дмитрович; Makarenko, Dmytro; Макаренко, Дмитро Олександрович; Muranov, Evhen; Муранов, Евген Сергійович; Yashnova, Antonina; Яшнова, Антоніна Вікторівна; Derkach, Polina; Деркач, Поліна (My University, 2022)
The expediency of using parts made of polymer composites in moving joints of machines in the oil and fat industry is shown. The use of experimental moving joints provided an increase in the resource from 500 hours to 1080 hours minimum. Diagnostics of experimental moving joints revealed that some of them have signs of transfer of the composite material to the steel shaft. This is explained by the following factors: the presence of the transfer effect and operation at high temperatures of 140 °C. The operating modes of the equipment are maintained. Most of the experimental parts made of polymer-composite material are in a running-in state, as wear has not been recorded in them. Показано доцільність використання деталей з полімерних композитів у рухомих вузлах машин масложирової промисловості. Використання дослідних рухомих з'єднань забезпечило збільшення ресурсу з 500 годин до 1080 годин мінімум. Діагностика експериментальних рухомих з’єднань виявила, що деякі з них мають ознаки перенесення композиційного матеріалу на сталевий вал. Це пояснюється такими факторами: наявністю ефекту перенесення та роботою при високих температурах 140 °C. Режими роботи обладнання зберігаються. Більшість дослідних деталей з полімерно-композитного матеріалу знаходяться в стані припрацювання, оскільки зносу в них не зафіксовано.
Застосування полімерних композитів у рухомих з’єднаннях машин масложирової промисловості
Keywords: polymer-composite materials; полімерно-композитні матеріали; movable couplings; рухомі з'єднання; durability; довговічність; oil and fat industry; масложирова промисловість; screw conveyors; гвинтові конвеєра