Особливості розрахунку гідрологічних характеристик р. Вовча п. Васильківка - Запорожченко, В. Ю.; Zaporozhchenko, V.; Кривошеєва, Ю. М.; Kryvosheieva, Yu. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
На величину стоку весняного водопілля впливає значна кількість чинників. Ці чинники, знаходячись у тісному взаємозв'язку між собою, у кожному конкретному році визначають як величину витрат, так і обсяг стоку повені. Основними чинниками є: осінньо-зимова зволоженість ґрунту, величина снігозапасів у басейні, характер сніготанення; на величину максимумів впливає також збіг або зсування у часі максимумів основної річки і її приток. Na velychynu stoku vesnianoho vodopillia vplyvaie znachna kilkist chynnykiv. Tsi chynnyky, znakhodiachys u tisnomu vzaiemozviazku mizh soboiu, u kozhnomu konkretnomu rotsi vyznachaiut yak velychynu vytrat, tak i obsiah stoku poveni. Osnovnymy chynnykamy ye: osinno-zymova zvolozhenist gruntu, velychyna snihozapasiv u baseini, kharakter snihotanennia; na velychynu maksymumiv vplyvaie takozh zbih abo zsuvannia u chasi maksymumiv osnovnoi richky i yii prytok.
Osoblyvosti rozrakhunku hidrolohichnykh kharakterystyk r. Vovcha p. Vasylkivka
Keywords: водність річок; vodnist richok; основні фази гідрологічного режиму; osnovni fazy hidrolohichnoho rezhymu; величина річкового стоку; velychyna richkovoho stoku; розрахунок гідрологічних характеристик; rozrakhunok hidrolohichnykh kharakterystyk; весняні повені; vesniani poveni