Використання видів р. Дуб у озелененні м. Дніпро - Бессонова, Валентина Петрівна; Bessonova, Valentina; Іванченко, Ольга Євгенівна; Ivanchenko, Olga (Херсонський державний аграрний університет, 2020)
Види роду Дуб були і досі залишаються одним із найважливіших видів дерев у паркових насадженнях. Вони застосовуються найчастіше для створення груп та чудових алей. У м. Дніпро рослини роду Quercus зустрічаються досить рідко, що обумовлено слабкою вивченістю їх пристосувальних реакцій у міських насадженнях Північного Степу України. Мета роботи – проаналізувати використання видів роду Quercus в озелененні м. Дніпро та їх життєвий стан. Vydy rodu Dub buly i dosi zalyshaiutsia odnym iz naivazhlyvishykh vydiv derev u parkovykh nasadzhenniakh. Vony zastosovuiutsia naichastishe dlia stvorennia hrup ta chudovykh alei. U m. Dnipro roslyny rodu Quercus zustrichaiutsia dosyt ridko, shcho obumovleno slabkoiu vyvchenistiu yikh prystosuvalnykh reaktsii u miskykh nasadzhenniakh Pivnichnoho Stepu Ukrainy. Meta roboty – proanalizuvaty vykorystannia vydiv rodu Quercus v ozelenenni m. Dnipro ta yikh zhyttievyi stan.
Use of oak river species in landscaping of Dnipro
Keywords: Дніпро; Dnieper; вуличні насадження; street plantings; парки; parks; дуб; oak; озеленення; landscaping