Підвищення зносостійкі робочих органів машин застосуванням спеціальних наплавних матеріалів - Мацак, Микола Михайлович; Matsak, Mykola (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
В дипломній роботі проведений аналіз існуючих зносостійких матеріалів та сфер їх використання. Розроблено програму експериментальних досліджень, наведено перелік обладнання та методик для виконання роботи. Визначено величину зносу, проведено порівняння відносної абразивної стійкості еталонного зразку та зразків із нанесеними спеціальними покриттями. Наведено рекомендації щодо використання одержаних результатів досліджень. Розглянуто вимоги безпеки при виконанні технологічних процесів нанесення зносостійких покрить. Виконано техніко-економічний аналіз дипломної роботи. V dyplomnii roboti provedenyi analiz isnuiuchykh znosostiikykh materialiv ta sfer yikh vykorystannia. Rozrobleno prohramu eksperymentalnykh doslidzhen, navedeno perelik obladnannia ta metodyk dlia vykonannia roboty. Vyznacheno velychynu znosu, provedeno porivniannia vidnosnoi abrazyvnoi stiikosti etalonnoho zrazku ta zrazkiv iz nanesenymy spetsialnymy pokryttiamy. Navedeno rekomendatsii shchodo vykorystannia oderzhanykh rezultativ doslidzhen. Rozghlianuto vymohy bezpeky pry vykonanni tekhnolohichnykh protsesiv nanesennia znosostiikykh pokryt. Vykonano tekhniko-ekonomichnyi analiz dyplomnoi roboty.
Pidvyshchennia znosostiiki robochykh orhaniv mashyn zastosuvanniam spetsialnykh naplavnykh materialiv
Keywords: зносостійкість; znosostiikist; відносна абразивна стійкість; vidnosna abrazyvna stiikist; спеціальні наплавні матеріали; spetsialni naplavni materialy; робочі органи машин; robochi orhany mashyn; культиваторні лапи; kultyvatorni lapy; зношування; znoshuvannia