Індикаторні властивості резидентного штаму «Паскаль-6» Aerococcus viridans - Бібен, Іван Андрійович; Biben, I.; Biben, I. A.; Biben, Ivan; Сосницький, Олександр Іванович; Sosnitskyi, O.; Sosnitsky, O. I.; Sosnitsky, A. I.; Sosnitskiy, A.; Sosnitskiy, A. I.; Sosnitskyi, A.; Sosnitskyi, A. I.; et al. (Дніпровський ДАЕУ, 2022)
У роботі описано виділення та вивчення індикаторних властивостей резидентного штаму «Паскаль-6» Aerococcus viridans, ізольованого від здорових курчат-бройлерів. Встановлено, що штам є апатогенним, характеризується типовими морфо-культуральними та біохімічними властивостями виду, проявляє пробіотичну активність і може бути використаний у складі ветеринарних пробіотиків та симбіотиків. U roboti opysano vydilennia ta vyvchennia indykatornykh vlastyvostei rezydentnoho shtamu «Paskal-6» Aerococcus viridans, izolovanoho vid zdorovykh kurchat-broileriv. Vstanovleno, shcho shtam ye apatohennym, kharakteryzuietsia typovymy morfo-kulturalnymy ta biokhimichnymy vlastyvostiamy vydu, proiavliaie probiotychnu aktyvnist i mozhe buty vykorystanyi u skladi veterynarnykh probiotykiv ta symbiotykiv.
Indykatorni vlastyvosti rezydentnoho shtamu «Paskal-6» Aerococcus viridans
Бібен Іван Андрійович https://orcid.org/0000-0002-5580-5135 Сосницький Олександр Іванович https://orcid.org/0000-0002-2853-9732 Зажарський Володимир Володимирович https://orcid.org/0000-0003-2674-2494
Keywords: індикаторні властивості; indykatorni vlastyvosti; Aerococcus viridans; Aerococcus viridans; штам «Паскаль-6»; shtam «Paskal-6»; пробіотик; probiotyk