Вплив мінеральних добрив на урожайність гібридів кукурудзи в умовах фермерського господарства «Короткий» Синельниківського району Дніпропетровської області - Короткий, Олег Володимирович; Korotkyy, Oleg (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Мета роботи дослідити вплив мінеральних добрив на ріст, розвиток, урожайність і якість зерна кукурудзи ранньостиглої, середньоранньої та середньостиглої груп стиглості вітчизняної селекції. На основі проведення експериментальних досліджень в умовах господарства зроблений висновок про удосконалення елементів технології вирощування сучасних гібридів кукурудзи за удобрення дозою N90P90 кг д.р./га. Meta roboty doslidyty vplyv mineralʹnykh dobryv na rist, rozvytok, urozhaynistʹ i yakistʹ zerna kukurudzy rannʹostyhloyi, serednʹorannʹoyi ta serednʹostyhloyi hrup styhlosti vitchyznyanoyi selektsiyi. Na osnovi provedennya eksperymentalʹnykh doslidzhenʹ v umovakh hospodarstva zroblenyy vysnovok pro udoskonalennya elementiv tekhnolohiyi vyroshchuvannya suchasnykh hibrydiv kukurudzy za udobrennya dozoyu N90P90 k·h d.r./ha.
Vplyv mineralʹnykh dobryv na urozhaynistʹ hibrydiv kukurudzy v umovakh fermersʹkoho hospodarstva «Korotkyy» Synelʹnykivsʹkoho rayonu Dnipropetrovsʹkoyi oblasti
Keywords: кукурудза; maize; гібрид; hybrid; дози добрив; fertilizer doses; фази вегетації; vegetation phases; структура врожаю; yield structure