Особливості розробки стратегії банківського маркетингу - Капітанова, Ю.; Kapitanova, Yu. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Використання у банківському маркетингу принципів соціально-етичної концепції маркетингу призводить до того, що поступово банківські установи впроваджують в свою діяльність клієнтоорієнтований підхід, який на сьогодні складається з основних п’яти елементів: культура, технології, люди (працівники), процеси, клієнти. Останній – п'ятий елемент представленого підходу – «клієнти» – є ключовим. Для зміни стратегії на клієнтоорієнтовану, вносять радикальні зміни у корпоративну культуру банку на всіх рівнях управління. Vykorystannia u bankivskomu marketynhu pryntsypiv sotsialno-etychnoi kontseptsii marketynhu pryzvodyt do toho, shcho postupovo bankivski ustanovy vprovadzhuiut v svoiu diialnist kliientooriientovanyi pidkhid, yakyi na sohodni skladaietsia z osnovnykh piaty elementiv: kultura, tekhnolohii, liudy (pratsivnyky), protsesy, kliienty. Ostannii – piatyi element predstavlenoho pidkhodu – «kliienty» – ye kliuchovym. Dlia zminy stratehii na kliientooriientovanu, vnosiat radykalni zminy u korporatyvnu kulturu banku na vsikh rivniakh upravlinnia.
Osoblyvosti rozrobky stratehii bankivskoho marketynhu
Keywords: банківський маркетинг; bankivskyi marketynh; клієнтоорієнтований підхід; kliientooriientovanyi pidkhid; корпоративна культура; korporatyvna kultura