Динаміка поширення та захисні заходи по обмеженню оїдіуму на виноградниках в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Агросільпром» Дніпровського району Дніпропетровської області - Будько; Аліна Вікторівна; Budko; Alina Viktorivna (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
Результати досліджень дали змогу рекомендувати господарствам високоефективні фунгіциди для контролю розвитку та поширення такої шкідливої хвороби винограду, як оїдіум. За сезон вегетації необхідно провести мінімум 4 спеціалізовані обробки винограду від оїдіуму. Терміни проведення хімічних обробок необхідно визначати, виходячи з фітосанітарної ситуації насаджень, кліматичних умов вегетаційного періоду, особливостей розвитку хвороби, фенології розвитку виноградних рослин та термінів захисної дії препаратів, які обов’язково необхідно застосовували у найбільш критичні фази розвитку культури, профілактично, перед виникненням умов для розвитку хвороби. Rezultaty doslidzhen daly zmohu rekomenduvaty hospodarstvam vysokoefektyvni funhitsydy dlia kontroliu rozvytku ta poshyrennia takoi shkidlyvoi khvoroby vynohradu, yak oidium. Za sezon vehetatsii neobkhidno provesty minimum 4 spetsializovani obrobky vynohradu vid oidiumu. Terminy provedennia khimichnykh obrobok neobkhidno vyznachaty, vykhodiachy z fitosanitarnoi sytuatsii nasadzhen, klimatychnykh umov vehetatsiinoho periodu, osoblyvostei rozvytku khvoroby, fenolohii rozvytku vynohradnykh roslyn ta terminiv zakhysnoi dii preparativ, yaki oboviazkovo neobkhidno zastosovuvaly u naibilsh krytychni fazy rozvytku kultury, profilaktychno, pered vynyknenniam umov dlia rozvytku khvoroby.
Dynamika poshyrennia ta zakhysni zakhody po obmezhenniu oidiumu na vynohradnykakh v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Ahrosilprom» Dniprovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: виноград; vynohrad; агробіологічні обліки; ahrobiolohichni obliky; оїдіум; oidium; фунгіциди; funhitsydy; технічна ефективність; tekhnichna efektyvnist; товарність продукції; tovarnist produktsii; врожайність; vrozhainist; економічна ефективність; ekonomichna efektyvnist; охорона праці; okhorona pratsi