Аналіз фауністичного складу та застосування охолодження з метою обмеження розширення комірних шкідників - Черних, Свiтлана Анатоліївна; Chernykh, Svetlana; Лемішко, Світлана Миколаївна; Lemishko, Svetlana (The Center for Scientific Research “Solution”, 2018)
Динаміка чисельності шкідників за останні роки коливається. Сумарна щільність зараження/забруднення залежала від строків і умов зберіганні, використання хімічних методів захисту, зокрема фумігації (виявлено найвищий рівень забруднення), від культури, її класу. Встановлено, в середньому за 2015-2018 роки досліджень, що пшениця м'яка або пшениця звичайна (Triticum aestivum L.) (Triticum vulgare) має відносно вищий ступінь сумарної щільності зараження та забруднення, на відміну від інших культур. За час проведення дослідження встановлено від I (<1) - IІІ (3,5-5), IV- (10,0–90,0 екз./кг) ступені зараження зерна комірними шкідниками залежно від показника сумарної щільності зараженності. В середньому найчастіше виявляється ІV ступінь. Відмічено незначну щільність популяцій, навіть відносно домінуючих видів, лише для звичайного хижого кліща вона становила близько 2 особин. Тhe dynamics of the number of pests in recent years varies. The total density of contamination / contamination depended on the terms and conditions of storage, the use of chemical methods of protection, in particular fumigation (the highest level of pollution was detected), from culture, its class. It has been established on average for the years 2015-2018 that soft wheat or common wheat (Triticum aestivum L.) (Triticum vulgare) has a relatively higher degree of total density of contamination and contamination, as opposed to other crops. During the research period, the levels of contamination of the grain by collateral pests were determined from I (<1) - ІІІ (3,5-5), IV- (10,0-90,0 ec / kg) depending on the indicator of the total density of the infection. On average, the IV degree is most often detected. A slight density of populations, even of relatively dominant species, was noted; it was only about 2 individuals for a common predator..
Analysis of phaunisical composition of Grain carbon machinery and application of cooling with the aim of the limitation of their extension
Keywords: зернові запаси; Cereal stocks; зберігання зерна; grain storage; охолодження; cooling; вентилювання; ventilation; видовий склад; species composition; моніторінг; monitoring; щільність шкідників; density of pests