Особливості формування агроценозів гібридів кукурудзи при застосуванні гербіцидів в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Агро-Світ» Павлоградського району Дніпропетровської області. - Цюрюпа, Богдан Геннадійович; Tsyuryupa, Bogdan (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Вперше в умовах Дніпропетровської області вивчені особливості росту і розвитку, формування врожайності, фотосинтетичної діяльності, продукційного процесу скоростиглих гібридів кукурудзи ДН Пульсація та П7709 при використанні в технології вирощування засобів захисту рослин – гербіцидів. Встановлено найбільш ефективні гербіциди, що дозволяють підвищити врожайність агроценозів скоростиглих гібридів кукурудзи без застосування механічного міжрядного обробітку грунту. Розрахована економічна ефективність застосування гербіцидів при вирощування кукурудзи на зерно.Vpershe v umovakh Dnipropetrovsʹkoyi oblasti vyvcheni osoblyvosti rostu i rozvytku, formuvannya vrozhaynosti, fotosyntetychnoyi diyalʹnosti, produktsiynoho protsesu skorostyhlykh hibrydiv kukurudzy DN Pulʹsatsiya ta P7709 pry vykorystanni v tekhnolohiyi vyroshchuvannya zasobiv zakhystu roslyn – herbitsydiv. Vstanovleno naybilʹsh efektyvni herbitsydy, shcho dozvolyayutʹ pidvyshchyty vrozhaynistʹ ahrotsenoziv skorostyhlykh hibrydiv kukurudzy bez zastosuvannya mekhanichnoho mizhryadnoho obrobitku hruntu. Rozrakhovana ekonomichna efektyvnistʹ zastosuvannya herbitsydiv pry vyroshchuvannya kukurudzy na zerno.
Osoblyvosti formuvannya ahrotsenoziv hibrydiv kukurudzy pry zastosuvanni herbitsydiv v umovakh tovarystva z obmezhenoyu vidpovidalʹnistyu «Ahro-Svit» Pavlohradsʹkoho rayonu Dnipropetrovsʹkoyi oblasti.
Keywords: кукурудза; corn; вирощування; cultivation; гібрид; hybrid; гербіциди; herbicides; врожайність; yield; технологія; technology; ефективність; efficiency