Оптимізація позакореневого живлення пшениці озимої за поєднаного застосування мікродобрив і біостимуляторів в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Ягідне» Самарівського району Дніпропетровської області - Лаврик, Мирон Євгенійович; Lavryk, Myron Yevheniiovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
У структурі рослинництва України пшениця озима стабільно посідає провідне місце, формуючи значну частину валового виробництва зерна. Це пояснюється не лише попитом на продовольче й фуражне зерно, а й тим, що культура добре адаптована до умов Степової зони. Одним із основних елементів технології вирощування є застосування якісного й здорового насіння, оскільки стартовий потенціал посівного матеріалу суттєво впливає на рівномірність сходів і подальшу структуру врожаю. U strukturi roslynnytstva Ukrainy pshenytsia ozyma stabilno posidaie providne mistse, formuiuchy znachnu chastynu valovoho vyrobnytstva zerna. Tse poiasniuietsia ne lyshe popytom na prodovolche y furazhne zerno, a y tym, shcho kultura dobre adaptovana do umov Stepovoi zony. Odnym iz osnovnykh elementiv tekhnolohii vyroshchuvannia ye zastosuvannia yakisnoho y zdorovoho nasinnia, oskilky startovyi potentsial posivnoho materialu suttievo vplyvaie na rivnomirnist skhodiv i podalshu strukturu vrozhaiu.
Optymizatsiia pozakorenevoho zhyvlennia pshenytsi ozymoi za poiednanoho zastosuvannia mikrodobryv i biostymuliatoriv v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Iahidne» Samarivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: пшениця озима; pshenytsia ozyma; Золотоколоса; Zolotokolosa; Вуксал Бор; Vuksal Bor; Вуксал Зерновий; Vuksal Zernovyi; Вуксал Цинк; Vuksal Tsynk