Аспекти застосування біологічної меліорації на гідротехнічному каналі Дніпро-Донбас (Україна) - Новіцький, Роман Олександрович; Novitsky, R. A.; Novitsky, R. O.; Novitskiy, R. A.; Novitskiy, R. O.; Novickii, R. A.; Novitskij, R. A.; Novitskij, R. O.; Nowicki, R. A.; Novickij, R. A.; Novitskyy, R. O.; Novitskyi, R. O.; et al. (Національна академія наук України та Інститут гідробіології НАН України, 2026)
На каналі Дніпро-Донбас проведено дослідження ефективності технології біологічної меліорації з використанням рослиноїдних риб. Визначено видовий склад гідробіонтів каналу Дніпро-Донбас (38 видів риб 10 родин), оцінено біологічну продуктивність ділянок каналу. На каналі Дніпро-Донбас у 2010-2023 рр. впроваджено заходи біомеліорації з використанням рослиноїдних риб. Na kanali Dnipro-Donbas provedeno doslidzhennia efektyvnosti tekhnolohii biolohichnoi melioratsii z vykorystanniam roslynoidnykh ryb. Vyznacheno vydovyi sklad hidrobiontiv kanalu Dnipro-Donbas (38 vydiv ryb 10 rodyn), otsineno biolohichnu produktyvnist dilianok kanalu. Na kanali Dnipro-Donbas u 2010-2023 rr. vprovadzheno zakhody biomelioratsii z vykorystanniam roslynoidnykh ryb.
Aspekty zastosuvannia biolohichnoi melioratsii na hidrotekhnichnomu kanali Dnipro-Donbas (Ukraina)
Новіцький Роман Олександрович https://orcid.org/0000-0001-9373-5759 Кобяков Дмитро Олександрович https://orcid.org/0000-0002-7086-8337
Keywords: Україна; Ukraina; канал Дніпро-Донбас; kanal Dnipro-Donbas; іхтіофауна; ikhtiofauna; біологічна меліорація; biolohichna melioratsiia; видовий склад; vydovyi sklad; якість води; yakist vody; водна безпека; vodna bezpeka