Стадії міжнародного маркетингового дослідження - Крючко, Л. С.; Kriuchko, L. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Вітчизняна економічна наука має великий досвід розробки проблем планування. Водночас певна випередженість досліджень, орієнтація їх на офіційні догми призвели до певної однобічності. Особливо це стосується розуміння взаємозв'язку плану і ринку. Тому необхідно враховувати наукові розробки планування, виконані зарубіжними вченими. Ось одне з тлумачень, дане. Планування у його найзагальнішому розумінні являє собою проектування в формі творчої діяльності, яке спрямоване на досягнення в майбутньому нового становища відповідно до поставлених цілей. На відміну від прогнозу планування несе в собі компоненти активності й перетворення. Vitchyzniana ekonomichna nauka maie velykyi dosvid rozrobky problem planuvannia. Vodnochas pevna vyperedzhenist doslidzhen, oriientatsiia yikh na ofitsiini dohmy pryzvely do pevnoi odnobichnosti. Osoblyvo tse stosuietsia rozuminnia vzaiemozviazku planu i rynku. Tomu neobkhidno vrakhovuvaty naukovi rozrobky planuvannia, vykonani zarubizhnymy vchenymy. Os odne z tlumachen, dane. Planuvannia u yoho naizahalnishomu rozuminni yavliaie soboiu proektuvannia v formi tvorchoi diialnosti, yake spriamovane na dosiahnennia v maibutnomu novoho stanovyshcha vidpovidno do postavlenykh tsilei. Na vidminu vid prohnozu planuvannia nese v sobi komponenty aktyvnosti y peretvorennia.
Stadii mizhnarodnoho marketynhovoho doslidzhennia
Keywords: міжнародні маркетингові дослідження; mizhnarodni marketynhovi doslidzhennia; світові ринки; svitovi rynky; світова економіка; svitova ekonomika; зовнішньоекономічна діяльність; zovnishnoekonomichna diialnist; маркетингове планування; marketynhovе planuvannia