Загальна характеристика тваринних отрут та препаратів на їхній основі - Саблєва, В. О.; Sablieva, V. O.; Пашков, К. В.; Pashkov, K. V.; Гордієнко, Юлія Анатоліївна; Gordiienko, Iuliia; Gordiienko, Iuliia Anatoliivna; Hordiienko, Yuliia; Hordiienko, Yuliia Anatoliivna; Gordiienko, Iuliia A.; Gordiienko, Iu. A. (Дніпровський ДАЕУ, 2023)
Незважаючи на те, що зазвичай поняття «отрута» або «токсин» асоціюється з несприятливим впливом на організм або розвитком патологічного процесу і навіть смертю, важливо розуміти, що одна й та сама речовина в залежності від дози здатна чинити або лікувальний, або токсичний ефект. Nezvazhaiuchy na te, shcho zazvychai poniattia «otruta» abo «toksyn» asotsiiuietsia z nespryiatlyvym vplyvom na orhanizm abo rozvytkom patolohichnoho protsesu i navit smertiu, vazhlyvo rozumity, shcho odna y ta sama rechovyna v zalezhnosti vid dozy zdatna chynyty abo likuvalnyi, abo toksychnyi efekt.
Zahalna kharakterystyka tvarynnykh otrut ta preparativ na yikhnii osnovi
Гордієнко Юлія Анатоліївна https://orcid.org/0000-0003-0788-2176
Keywords: тваринні отрути; tvarynni otruty; отрути; otruty; токсичність; toksychnist