Удосконалення обліку і контролю виробничих запасів підприємства - Саламашенко, Іван Вячеславович; Salamashenko, Ivan (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Об’єктом кваліфікаційної роботи є виробничі запаси підприємства та процеси їх бухгалтерського обліку, контролю й аналізу в умовах господарської діяльності. Предметом дослідження є теоретичні, методичні та організаційно-практичні аспекти обліку, контролю та аналітичної оцінки ефективності використання виробничих запасів, а також напрями їх удосконалення на підприємстві. Метою кваліфікаційної роботи полягає в обґрунтуванні теоретичних засад, аналізі діючої системи обліку та контролю виробничих запасів підприємства і розробленні практичних рекомендацій щодо її удосконалення з метою забезпечення раціонального використання матеріальних ресурсів, підвищення ефективності управління запасами та достовірності облікової інформації. The object of the qualification work is the production stocks of the enterprise and the processes of their accounting, control, and analysis in the conditions of economic activity. The subject of the study is the theoretical, methodological, and organizational-practical aspects of accounting, control, and analytical assessment of the effectiveness of the use of production stocks, as well as directions for their improvement at the enterprise. The purpose of the thesis is to substantiate the theoretical foundations, analyze the current system of accounting and control of production stocks of the enterprise, and develop practical recommendations for its improvement in order to ensure the rational use of material resources, increase the efficiency of inventory management, and the reliability of accounting information.
Improvement of accounting and control of production stocks of the enterprise
Keywords: удосконалення; improvement; облік; accounting; контроль; control; виробничі запаси; production stocks; підприємство; enterprise