Удосконалення процесу механізації заготівлі сіна з розробкою машини для підбирання валків - Савченко, Андрій Олексійович; Savchenko, Andrii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
В проекті зроблено аналіз фізико-механічних характеристик рослин, технологій заготівлі сіна; показано, що найбільш перспективними є технології заготівлі подрібненого сіна; наведені комплекси машин для заготівлі подрібненого сіна; запропоновано універсальну кормозбиральну машину, яку можна виготовити в умовах господарства на базі списаного зернозбирального комбайна; виконані необхідні інженерні розрахунки.V proekti zrobleno analiz fizyko-mekhanichnykh kharakterystyk roslyn, tekhnolohii zahotivli sina; pokazano, shcho naibilsh perspektyvnymy ye tekhnolohii zahotivli podribnenoho sina; navedeni kompleksy mashyn dlia zahotivli podribnenoho sina; zaproponovano universalnu kormozbyralnu mashynu, yaku mozhna vyhotovyty v umovakh hospodarstva na bazi spysanoho zernozbyralnoho kombaina; vykonani neobkhidni inzhenerni rozrakhunky.
Udoskonalennia protsesu mekhanizatsii zahotivli sina z rozrobkoiu mashyny dlia pidbyrannia valkiv
Keywords: технології; tekhnolohii; машини; mashyny; косарки; kosarky; ворушилки; vorushylky; транспортер; transporter; продуктивність; produktyvnist; охорона праці; okhorona pratsi; економічна ефективність; ekonomichna efektyvnist