Удосконалення обліку і аудиту збутової діяльності підприємства - Дереза, Данило Юрійович; Dereza, Danylo (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Визначення вартісних характеристик діяльності підприємства вимагає адекватного обліку затрат на виготовлення продукту, наданої послуги, підготовленого до продажу товару для досягнення кінцевої мети підприємницької діяльності – одержання прибутку. Практичне значення одержаних результатів дослідження полягає в тому, що одержані рекомендації спрямовані на збагачення практики діяльності підприємств конкретними методиками обліку і контролю збутових операцій. Vyznachennia vartisnykh kharakterystyk diialnosti pidpryiemstva vymahaie adekvatnoho obliku zatrat na vyhotovlennia produktu, nadanoi posluhy, pidhotovlenoho do prodazhu tovaru dlia dosiahnennia kintsevoi mety pidpryiemnytskoi diialnosti – oderzhannia prybutku. Praktychne znachennia oderzhanykh rezultativ doslidzhennia poliahaie v tomu, shcho oderzhani rekomendatsii spriamovani na zbahachennia praktyky diialnosti pidpryiemstv konkretnymy metodykamy obliku i kontroliu zbutovykh operatsii.
Udoskonalennia obliku i audytu zbutovoi diialnosti pidpryiemstva
Keywords: збутова діяльність; business intelligence; покупці; purchasers; замовники; substitutes; дебіторська заборгованість; debtors' business; управління збутовою діяльністю; management of business performance; аудит збутової діяльності; audit of business performance