Організаційно-економічний механізм управління інвестиційним процесом в аграрному виробництві - Вініченко, Ігор Іванович; Vіnіchenko, І.; Сидоров, І. П.; Sydorov, I. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, ТОВ `ДКС Центр`, 2017)
У статті визначено, що реалізація сучасних інвестиційних програм в аграрній сфері потребує врахування ринкових особливостей розвитку складних економічних процесів галузі. Проведені в агропромисловому комплексі регіону дослідження засвідчили, що успіхи аграрної реформи будуть залежати від ступеня реалізації конкурентних переваг на рівні адміністративних районів. Встановлено, що інвестиційна програма сільськогосподарського виробництва регіону має розроблятися й реалізовуватися в умовах звужених часових рамок та орієнтуватися на обмежені інвестиційні ресурси. Запропоновано організаційно-економічний механізм досягнення стійкого економічного стану сільськогосподарського виробництва за рахунок активізації управлінням інвестиційним процесом на рівні регіону. It is certain in the article, that realization of the modern investment programs in an agrarian sphere needs account of market features of development of difficult economic processes of industry. The researches conducted in the agroindustrial complex of region were witnessed, that successes of agrarian reform would be to depend on the degree of realization of competitive edges at the level of administrative districts. It is set that the investment program of agricultural production of region is to be developed and be realized in the conditions of the narrowed enkindling scopes and be oriented on the limited investment resources. The organizationally-economic mechanism of achievement of proof economic position of agricultural production is offered due to activation by the investment process control at the level of region.
Organizational-economic mechanism of investment process in agricultural production
Keywords: аграрне виробництво; agrarian production; інвестиції; investment; інвестиційний процес; investment process; підприємство; enterprise; організаційно-економічний механізм; organizational and economic mechanism; економічна ефективність; economic efficiency