Едафотопи терникових біогеоценозів, що формуються в умовах північного варіанту степової зони України та їх еколого-мікроморфологічна характеристика - Булейко, Алла Андріївна; Buleyko, A. A.; Мітіна, Н. Б.; Mitina, N. B. (Запорізький нац. ун-т, 2018)
Особлива увага базується на еколого-мікроморфологічній характеристиці едафотопів терникових фітоценозів. Велике значення приділяється мікроморфологічним, екологічним особливостям едафотопів фітоценозів терну, які сформувалися в умовах північного варіанту тучних лісів, зростаючих на колишніх землях природних байрачних лісів степової зони України. Особое внимание базируется на эколого-микроморфологической характеристике едафотопив Терновниковых фитоценозов. Большое значение уделяется микроморфологическим, экологическим особенностям едафотопам фитоценозов терна, которые сформировались в условиях северного варианта искусственных лесов, растущих на бывших землях природных байрачных лесов степной зоны Украины. Special attention is based on ecological and micromorphological characteristics of edaphotopes of thorn phytocenoses. Great importance is attached to micromorphological, ecological features of edaphotopes of phytocenoses of thorns, which were formed in conditions of the northern variant of artificial forests growing on former lands of natural riparian forests of the steppe zone Of Ukraine.
Едафотопы терновниковых биогеоценозов, формирующихся в условиях северного варианта степной зоны Украины и их эколого-микроморфологическая характеристика
Edaphotopes of thorny biogeocenosis formed under the conditions of the north variant of the steppe zone of Ukraine and their ecological-micromorphological characteristics
Булейко http://orcid.org/0000-0002-1476-7232
Keywords: структурний стан; structural condition; мікроморфологія; micromorphology; плазма; plasma; пористість; porosity; гумус; humus; губчастий, агрегований матеріали; spongy, aggregate materials