Удосконалення технології вирощування буряків цукрових з розробкою і обґрунтуванням параметрів копача збиральної машини - Омельченко, Віталій Вікторович; Omelchenko, Vitalii (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
В роботі представлено характеристики сортів і гібридів буряку, проведено аналіз сучасних технологій вирощування і розроблено технологію вирощування для умов і на замовлення приватного сільськогосподарського підприємства Агрофірма «Перше травня» Томаківського району Дніпропетровської області. Складено технологічну карту вирощування і визначено необхідний комплекс машин зі складанням графіків використання тракторів і сільськогосподарських машин.Проведено аналіз і розроблена конструкція копача і проведені розрахунки основних його параметрів і режиму роботи агрегату. Визначено технологічні показники роботи агрегату. V roboti predstavleno kharakterystyky sortiv i hibrydiv buriaku, provedeno analiz suchasnykh tekhnolohii vyroshchuvannia i rozrobleno tekhnolohiiu vyroshchuvannia dlia umov i na zamovlennia pryvatnoho silskohospodarskoho pidpryiemstva Ahrofirma «Pershe travnia» Tomakivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti. Skladeno tekhnolohichnu kartu vyroshchuvannia i vyznacheno neobkhidnyi kompleks mashyn zi skladanniam hrafikiv vykorystannia traktoriv i silskohospodarskykh mashyn.Provedeno analiz i rozroblena konstruktsiia kopacha i provedeni rozrakhunky osnovnykh yoho parametriv i rezhymu roboty ahrehatu. Vyznacheno tekhnolohichni pokaznyky roboty ahrehatu.
Udoskonalennia tekhnolohii vyroshchuvannia buriakiv tsukrovykh z rozrobkoiu i obgruntuvanniam parametriv kopacha zbyralnoi mash
Keywords: буряк цукровий; buriak tsukrovyi; коренеплоди; koreneplody; технологія; tekhnolohiia; збиральна машина; zbyralna mashyna; параметри; parametry; режим роботи; rezhym roboty; охорона праці; okhorona pratsi; економічний ефект; ekonomichnyi efekt