Удосконалення елементів сортової агротехніки ячменю ярого в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Присамар’є» Новомосковського району Дніпропетровської області - Горбуля, Оксана Володимирівна; Horbulia, Oksana Volodymyrivna (Дніпровський ДАЕУ, 2022)
В результаті проведеної роботи встановлений позитивний влив кремнієвмісного мікродобрива Авангард кремній Біо і регулятору росту Бріліон у сумішах з пестицидами на ріст розвиток та ячменю ярого сорту Гетьман. Найкращій економічний ефект забезпечив препарат Авангард кремній Біо при сумісному використанні з пестицидами з зниженою на 30% нормою використання . Проведений економічний аналіз результатів досліджень, відзначено варіанти, що забезпечили найвищі рівні умовно-чистого прибутку, рентабельності та окупності витрат. Об’єктом дослідження є урожайність та якість зерна ячменю ярого сорту Гетьман. V rezultati provedenoi roboty vstanovlenyi pozytyvnyi vlyv kremniievmisnoho mikrodobryva Avanhard kremnii Bio i rehuliatoru rostu Brilion u sumishakh z pestytsydamy na rist rozvytok ta yachmeniu yaroho sortu Hetman. Naikrashchii ekonomichnyi efekt zabezpechyv preparat Avanhard kremnii Bio pry sumisnomu vykorystanni z pestytsydamy z znyzhenoiu na 30% normoiu vykorystannia . Provedenyi ekonomichnyi analiz rezultativ doslidzhen, vidznacheno varianty, shcho zabezpechyly naivyshchi rivni umovno-chystoho prybutku, rentabelnosti ta okupnosti vytrat. Obiektom doslidzhennia ye urozhainist ta yakist zerna yachmeniu yaroho sortu Hetman.
Udoskonalennia elementiv sortovoi ahrotekhniky yachmeniu yaroho v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Prysamarie» Novomoskovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: врожайність; vrozhainist; ячмінь ярий; yachmin yaryi; сорт; sort; агротехніка; ahrotekhnika; мікродобриво; mikrodobryvo; пестицид; pestytsyd; регулятор росту; rehuliator rostu; якість зерна; yakist zerna