Органопластики антифрикційного призначення на основі фенілону С-П - Чигвінцева, Ольга Павлівна; Chigvinteva, Olha; Бойко, Юлія Володимирівна; Boiko, Yuliya; Рула, Ірина Василівна; Rula, Iryna (“Середняк Т.К.”, 2022)
Отже, результати проведених досліджень свідчать про те, що армування ароматичного поліаміду фенілон С-П органічним волокном терлон дозволяє суттєво покращити його трибологічні властивості. Розроблені ОП мають високу зносостійкість і можуть бути з успіхом використані як матеріали антифрикційного призначення для вузлів тертя рухомих з’єднань машин і механізмів. Otzhe, rezultaty provedenykh doslidzhen svidchat pro te, shcho armuvannia Aromatychnoho poliamidu fenilon S-P orhanichnym voloknom terlon dozvoliaie Suttievo pokrashchyty yoho trybolohichni vlastyvosti. Rozrobleni OP maiut vysoku znosostiikist i mozhut buty z uspikhom vykorystani yak materialy antyfryktsiinoho pryznachennia dlia vuzliv tertia rukhomykh ziednan mashyn i mekhanizmiv.
Orhanoplastyky antyfryktsiinoho pryznachennia na osnovi fenilonu S-P
Чигвінцева О. П. https://orcid.org/0000-0002-9091-7482 ; Рула І. В. https://orcid.org/0000-0003-4229-6463 ; Бойко Ю. В. https://orcid.org/0000-0003-2850-0173
Keywords: органопластики; orhanoplastyky; антифрикаційне призначення; antyfryktsiine pryznachennia; фенілон С-П; fenilon S-P