Застосування агрогідрометеорологічного методу для визначення режиму ґрунтової вологи на паровому полі у Лісостепу України - Запорожченко, Вікторія Юріївна; Zaporozhchenko, Viktoriia (ДДАЕУ, 2018)
У Степу урожайність сільськогосподарських культур залежить від забезпечення їх вологою. Для її накопичення використовують парові поля. Наявність інформації про запаси ґрунтової вологи на парових полях безумовно є фундаментальною проблемою, вирішення якої є необхідною умовою забезпечення сталого розвитку високопродуктивних аграрних виробничих систем. Для отримання такої інформації доцільно використовувати агрогідрометеорологічний метод визначення запасів вологи у грунті. In Steppe, the productivity of crops depends on ensuring their moisture. For its accumulation, the steam fields are used. The availability of information on soil moisture reserves in the steam fields is undoubtedly a fundamental problem, the solution of which is a prerequisite for the sustainable development of highly productive agrarian production systems. To obtain such information, it is advisable to use an agrometeorological method for determining the soil moisture content.
Application of the agrohydrometeorological method for determining the regime of soil moisture on the steam field in the forest-steppe of Ukraine
Keywords: ґрунти; soils; водний режим ґрунтів; water regime of soils; ґрунтова волога; soil moisture; агроекосистема; agroecosystem