Антикризовий менеджмент в системі управління підприємствами лісового господарства - Ситник, Світлана Анатоліївна; Sytnyk, Svitlana (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
В роботі проаналізовано моделі управління лісами й лісовим господарством в країнах з різним рівнем лісистості, Надано характеристику лісовому господарству України. Досліджено особливості функціонування державних лісогосподарських підприємств за Гельсінськими критеріями сталого розвитку лісів, оцінено зовнішні загрози для діяльності лісгоспів, здійснено SWOT-аналіз лісогосподарської діяльності та визначено можливості її розвитку. Проаналізовано фінансові результати функціонування лісогосподарських підприємств, оцінено фінансову стійкість за показниками власного оборотного капіталу, рівнем його забезпечення та фінансовими індикаторами. Розраховано ймовірність банкрутства фінансово нестійких державних. лісогосподарських підприємств. V roboti proanalizovano modeli upravlinnia lisamy y lisovym hospodarstvom v krainakh z riznym rivnem lisystosti, Nadano kharakterystyku lisovomu hospodarstvu Ukrainy. Doslidzheno osoblyvosti funktsionuvannia derzhavnykh lisohospodarskykh pidpryiemstv za Helsinskymy kryteriiamy staloho rozvytku lisiv, otsineno zovnishni zahrozy dlia diialnosti lishospiv, zdiisneno SWOT-analiz lisohospodarskoi diialnosti ta vyznacheno mozhlyvosti yii rozvytku. Proanalizovano finansovi rezultaty funktsionuvannia lisohospodarskykh pidpryiemstv, otsineno finansovu stiikist za pokaznykamy vlasnoho oborotnoho kapitalu, rivnem yoho zabezpechennia ta finansovymy indykatoramy. Rozrakhovano ymovirnist bankrutstva finansovo nestiikykh derzhavnykh. lisohospodarskykh pidpryiemstv.
Antykryzovyi menedzhment v systemi upravlinnia pidpryiemstvamy lisovoho hospodarstva
Keywords: лісове господарство Дніпропетровської області; forestry in Dnipropetrovsk region; Гельсінські критерії сталого управління лісами; Helsinki criteria for sustainable forest management; фінансова стійкість підприємств; financial sustainability of the enterprises; ймовірність банкрутства; probabiliti of the bankruptcy