Маркетингова товарна політика та її особливості в кризових умовах господарювання - Абрамович, Інна Ананіївна; Abramovych, Inna; Квасова, Міла Сергіївна; Kvasova, Mila (Мукачівський державний університет Видавничий дім "Гельветика", 2022)
В статті досліджено сутність та особливості маркетингової товарної політики в кризових умовах господарювання. Досліджено наукові погляди вчених стосовно сутності поняття маркетингова товарна політика. Запропоновано авторське визначення сутності поняття маркетингова товарна політика, як політика підприємства, що має на меті формування певного набору маркетингових інструментів, щодо проектування та запровадження нових видів товарів, а також паралельне дослідження всіх поточних виробничих процесів пов’язаних з цим. Досліджено структурні елементи та ключові цілі маркетингової товарної політики підприємства. В статті доведено, що підприємство має враховувати етапи здійснення маркетингового дослідження, аналізувати споживчі тренди, узгоджувати нові стратегічні рішення, будувати маркетингову товарну політику ґрунтуючись на пропозиції цінності і популяризації онлайн-купівель. The article examines the essence and features of marketing product policy in crisis conditions. The scientific views of scientists on the essence of the concept of marketing product policy are studied. The author's definition of the essence of the concept of marketing commodity policy as an enterprise policy aimed at forming a set of marketing tools for the design and implementation of new types of goods, as well as a parallel study of all current production processes. In crisis conditions of management for the effective organization of marketing activities of the enterprise it is important to rationally build product policy, and in its implementation should be understood that the product occupies a key place in the marketing mix. Commodity policy is one of the leading links in the chain of sales of goods by commercial organizations and part of the marketing strategy. Marketing product policy is related to the practical implementation of the first element of the marketing complex – product (product). It involves solving problems related to what to produce, for whom to produce, in what form to produce, etc. The main feature of marketing product policy is its focus on meeting the needs of customers. Commodity policy plays a key role in the marketing of the enterprise and affects all areas of its activities.
Marketing commodity policy and its features in crisis of economic conditions
Keywords: маркетингове управління; marketing management; оптові торговельні підприємства; wholesale trade enterprises; бізнес-процеси; business processes; закупівля; procurement; збут; sales; маркетингові інструменти; marketing tools; ринок; marketing