Обґрунтування параметрів конструкції та дослідження інтенсифікації процесу сепарації зернового матеріалу в стаціонарних зерноочисних машинах - Альошин, Владислав Валерійович; Aloshyn, Vladyslav (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
У першому розділі представлено огляд літературних джерел за темою досліджень. У другому розділі проведено теоретичні дослідження процесу сепарації зерна в стаціонарних зерноочисних агрегатах. У третьому розділі представлено експериментальні дослідження процесу сепарації зерна в стаціонарних зерноочисних агрегатах. У четвертому розділі приведено аналіз стану охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях У п’ятому розділі приведена економічна ефективність технологічної модернізації стаціонарного зерноочисного агрегату. U pershomu rozdili predstavleno ohliad literaturnykh dzherel za temoiu doslidzhen. U druhomu rozdili provedeno teoretychni doslidzhennia protsesu separatsii zerna v statsionarnykh zernoochysnykh ahrehatakh. U tretomu rozdili predstavleno eksperymentalni doslidzhennia protsesu separatsii zerna v statsionarnykh zernoochysnykh ahrehatakh. U chetvertomu rozdili pryvedeno analiz stanu okhorony pratsi ta bezpeky v nadzvychainykh sytuatsiiakh U piatomu rozdili pryvedena ekonomichna efektyvnist tekhnolohichnoi modernizatsii statsionarnoho zernoochysnoho ahrehatu.
Obgruntuvannia parametriv konstruktsii ta doslidzhennia intensyfikatsii protsesu separatsii zernovoho materialu v statsionarnykh zernoochysnykh mashynakh
Keywords: сито; syto; сепаратор; separator; зерно; zerno; домішки; domishky; післязбиральна очистка; pisliazbyralna ochystka; калібрування; kalibruvannia; аспірація; aspiratsiia