Дослідження шляхів фільтрації води з гідротехнічних споруд зрошувальних мереж - Орлінська, О.В.; Orlinskaya, O.; Пікареня, Д. С.; Pikarenia, D.; Рудаков, Л. М.; Rudakov, L.; Гапіч, Г. В.; Hapich, H. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2022)
Результати дослідження технічного стану ґрунтових гребель регулюючих басейнів на зрошувальних системах геофізичним методом природного імпульсного електромагнітного поля Землі показують, що в багаторічні експлуатації захисні властивості протифільтраційного екрану знижуються і вода дренується в навколишні ґрунти. Наведена методика сприяє ефективному і оперативному виявленню таких зон ще на стадії формування. The results of the study of the technical condition of soil dams of control basins on irrigation systems by geophysical method of the Earth's natural pulsed electromagnetic field show that in long-term operation the protective properties of anti-leakage screen are reduced and water drains into surrounding soils. The given technique promotes effective and operative detection of such zones at a stage of formation.
Research of ways of water filtration from hydraulic structures of irrigation networks
Keywords: фільтрація; filtration; втрати води; water loss; гідротехнічні споруди; hydraulic structures; зрошувальна мережа; irrigation network