Вплив систем основного обробітку на фізичні властивості ґрунту в умовах виробничого сільськогосподарського кооперативу «Україна» Синельниківського району Дніпропетровської області - Омелян, Іван Олександрович; Omelyan, Ivan (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
В роботі наведено результати вивчення властивостей чорнозему звичайного середньоглибокого середньогумусного в залежності від систем основного обробітку ґрунту. Встановлено, що поверхневі технології, що базуються на мі-німальному обробітку ґрунту на 8-10 см, створюють сприятливі агрофізичні параметри для розвитку сільськогосподарських культур, підвищують родючість ґрунту, забезпечують отримання стабільних врожаїв, є економіч-но ефективними.V roboti navedeno rezulʹtaty vyvchennya vlastyvostey chornozemu zvychaynoho serednʹohlybokoho serednʹohumusnoho v zalezhnosti vid system osnovnoho obrobitku gruntu. Vstanovleno, shcho poverkhnevi tekhnolohiyi, shcho bazuyutʹsya na mi-nimalʹnomu obrobitku gruntu na 8-10 sm, stvoryuyutʹ spryyatlyvi ahrofizy-chni parametry dlya rozvytku silʹsʹkohospodarsʹkykh kulʹtur, pidvyshchu-yutʹ rodyuchistʹ gruntu, zabezpechuyutʹ otrymannya stabilʹnykh vrozhayiv, ye ekonomichno efektyvnymy.
Vplyv system osnovnoho obrobitku na fizychni vlastyvosti gruntu v umovakh vyrobnychoho silʹsʹkohospodarsʹkoho kooperatyvu «Ukrayina» Synelʹnykivsʹkoho rayonu Dnipropetrovsʹkoyi oblasti
Keywords: фізичні властивості ґрунту; physical properties of soil; ячмінь ярий; spring barley; пшениця озима; winter wheat; кукурудза МВС; corn of the Ministry of Internal Affairs; системи обробітку ґрунту; tillage systems