Формування кислотних дощів в умовах мегаполісу - Хлопова, В. М.; Khlopova, V.; Харитонов, Микола Миколайович; Kharytonov, Mikola (Дніпропетровський державний аграрний університет, 2011)
Доведено, що за останні десять років середні концентрації діоксиду азоту в атмосфері на всіх постах міста Дніпропетровськ перевищували ГДК у 3–4 рази. Тенденція до підвищеного вмісту діоксиду азоту свідчить про існування ризику випадіння кислотних дощів не тільки в межах міста, але і в прилеглих приміських територіях. An average concentrations of the atmosphere nitrogen dioxide was more then 3-4 times MPC in all points of the Dnipropetrovsk city for a ten years. Established tendency of the big nitrogen dioxide concentration in atmosphere is the reason of high risk of acid rains forming as in the city as in surrounding areas.
Acid rains forming in conditions of megapolice
Keywords: концентрації діоксиду азоту; concentrations of nitrogen dioxide; місто Дніпропетровськ; the city of Dnepropetrovsk; ризик випадіння кислотних дощів; the risk of acid rain