Вплив норми висіву і стимуляторів росту на урожайність і якість насіння ріпаку озимого в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Присамар’є» Новомосковського району Дніпропетровської області - Чуприна, Наталія Олегівна; Chupryna, Nataliia Olehivna (Дніпровський державний аграрно–економічний університет, 2023)
В результаті проведеної роботи встановлений позитивний влив оптимальної норми висіву сучасних сортів ріпаку озимого 1,0 млн/га та застосування стимулятору росту Рутер. Кращі показники урожайності і економічної ефективності від заходів, що вивчались, забезпечив сорт Берні. Проведений економічний аналіз результатів досліджень, відзначено варіанти, що забезпечили найвищі рівні умовно-чистого прибутку, рентабельності та окупності витрат. V rezultati provedenoi roboty vstanovlenyi pozytyvnyi vlyv optymalnoi normy vysivu suchasnykh sortiv ripaku ozymoho 1,0 mln/ha ta zastosuvannia stymuliatoru rostu Ruter. Krashchi pokaznyky urozhainosti i ekonomichnoi efektyvnosti vid zakhodiv, shcho vyvchalys, zabezpechyv sort Berni. Provedenyi ekonomichnyi analiz rezultativ doslidzhen, vidznacheno varianty, shcho zabezpechyly naivyshchi rivni umovno-chystoho prybutku, rentabelnosti ta okupnosti vytrat.
Vplyv normy vysivu i stymuliatoriv rostu na urozhainist i yakist nasinnia ripaku ozymoho v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Prysamarie» Novomoskovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: ріпак озимий; ripak ozymyi; сорт; sort; стимулятор; stymuliator; агротехніка; ahrotekhnika; норма висіву; norma vysivu