Динаміка вмісту фосфоліпідів крові у худоби сірої української породи на різних етапах постнатального онтогенезу за різних систем утримання - Cуслова, Наталія Іванівна; Suslova, Natalіya; Спіцина, Тетяна Леонідівна; Spitsyna, Tetiana (Білоцерківський НАУ, 2014)
У статті показано залежність вмісту фосфоліпідів крові у тварин сірої української худоби від систем утримання, сезону року і продуктивності тварин. Вміст фосфоліпідів у крові корів за стійлової системи утримання був вищим, ніж за табірно-пасовищної. Порівнюючи показники, що характеризують вміст фосфоліпідів у крові, видно, що у тварин за стійлової системи утримання цей показник був вищим на 15-20 %. In the article shows dependence phospholipid content of the animal blood of the Grey Ukrainian Cattle by the system sustentations, seasons and animal production. The contain of the phospholipids in the blood of cow during the stalled period was highest than during the camp-pasture period. Comparing the indicators, which characterize contains of phospholipids in the blood it shows that animal during the stalled system the contain was highest for 15-20 %.
The dynamics of the contain phospolipids in the blood of the cattle- Grey Ukrainian breed at the different steges postnatal ontogenesis by the different system of alimentation
Keywords: система утримання; the system of the alimentation; фосфоліпіди; phospholipids; лактація; lactation; сезон року; season; продуктивінсть тварин; animal productivity