Забійні якості овець різного походження - Похил, Володимир Іванович; Pokhil, Volodymyr; Pokhil, V.; Pokhil, V. I.; Pokhyl, V.; Pokhyl, V. I.; Pohyl, V.; Pohyl, V. I.; Pohil, V.; Pohil, V. I.; Pokhyl, Volodymyr Ivanovych; Pokhil, Vladimir; et al. (Інститут тваринництва степових районів ім. М. Ф. Іванова «Асканія -Нова» – Національний науковий селекційно-генетичний центр з вівчарства, 2012)
Використання баранів-плідників тексель та олібс на вівцематках асканійської м'ясо-вовнової породи овець позитивно впливає на м'ясну продуктивність отриманого молодняку. Тушки помісних ягнят відрізняються краще вираженим товарним виглядом за рахунок більшої обмускуленості грудного відділу та задньої третини тулуба і рівномірного жирового поливу. Vykorystannia baraniv-plidnykiv teksel ta olibs na vivtsematkakh askaniiskoi miaso-vovnovoi porody ovets pozytyvno vplyvaie na miasnu produktyvnist otrymanoho molodniaku. Tushky pomisnykh yahniat vidrizniaiutsia krashche vyrazhenym tovarnym vyhliadom za rakhunok bilshoi obmuskulenosti hrudnoho viddilu ta zadnoi tretyny tuluba i rivnomirnoho zhyrovoho polyvu.
Zabiini yakosti ovets riznoho pokhodzhennia
Похил Володимир Іванович https://orcid.org/0000-0002-2994-879X Лесновська Олена Володимирівна https://orcid.org/0000-0002-9027-6734
Keywords: олібс; olibs; м'ясна продуктивність; miasna produktyvnist; забійні якості; zabiini yakosti; вівці; vivtsi; асканійська м'ясо-вовнова; askaniiska miaso-vovnova; тексель; teksel