Методика уточнення часу гальмування механізмів підйому кранів - Бондаренко, Леонід Миколайович; Bondarenko, Leonid; Дирда, Віталій Ілларіонович; Dyrda, Vitaliy; Овчаренко, Ю.; Ovcharenko, Yu.; Терещенко, М. В.; Tereshchenko, М. (Академія митної служби України, 2009)
У статті наведено результати аналізу роботи механізмів гальмування транспортних навантажувально-розвантажувальних засобів. The article contains the analysis data of performance of handling transport facilities, viz. brake assemblies.
The technique of specifying the time of braking mechanisms for lifting cranes
Keywords: Механізм гальмування; Braking mechanism; навантажувально-розвантажувальні засоби; loading and unloading means; гальмівний момент; brake moment; сила тертя; friction force