Підвищення ефективності вирощування овочів шляхом розробки навантажувача - Семко, Олександр Вікторович; Semko, Oleksandr Viktorovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена підвищенню ефективності вирощування овочів шляхом розробки та досліджування навантажувача м’якої тари (сіток) з зібраним збіжжям. Запропонований навантажувач дозволяє знизити відсоток ручної праці на виконанні транспортно-перевалочних робіт у овочівництві. За проведеним аналізом засобів механізації процесу навантаження збіжжя розроблено конструкцію навантажувача м’якої тари (сіток) на базі універсального шасі Т-16М. Проведені теоретичні та експериментальні дослідження підтвердили конструктивну ефективність навантажувача. На запропоновану конструкцію навантажувача на базі самохідного шасі розроблено заходи з охорони праці. Економічними розрахунками підтверджено підвищення ефективності вирощування овочів при використанні запропонованого навантажувача на вирощуванні овочів. Kvalifikatsiina robota prysviachena pidvyshchenniu efektyvnosti vyroshchuvannia ovochiv shliakhom rozrobky ta doslidzhuvannia navantazhuvacha miakoi tary (sitok) z zibranym zbizhzhiam. Zaproponovanyi navantazhuvach dozvoliaie znyzyty vidsotok ruchnoi pratsi na vykonanni transportno-perevalochnykh robit u ovochivnytstvi. Za provedenym analizom zasobiv mekhanizatsii protsesu navantazhennia zbizhzhia rozrobleno konstruktsiiu navantazhuvacha miakoi tary (sitok) na bazi universalnoho shasi T-16M. Provedeni teoretychni ta eksperymentalni doslidzhennia pidtverdyly konstruktyvnu efektyvnist navantazhuvacha. Na zaproponovanu konstruktsiiu navantazhuvacha na bazi samokhidnoho shasi rozrobleno zakhody z okhorony pratsi. Ekonomichnymy rozrakhunkamy pidtverdzheno pidvyshchennia efektyvnosti vyroshchuvannia ovochiv pry vykorystanni zaproponovanoho navantazhuvacha na vyroshchuvanni ovochiv.
Pidvyshchennia efektyvnosti vyroshchuvannia ovochiv shliakhom rozrobky navantazhuvacha
Keywords: розробка навантажувача; rozrobka navantazhuvacha; вирощування овочів; vyroshchuvannia ovochiv; м’яка тара; miaka tara; навантажувач; navantazhuvach; гідропривод; hidropryvod