Удосконалення обліку і контролю витрат на виробництво і вихід продукції рослинництва - Залогін, Олександр Григорович; Zalohin, Oleksandr (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2023)
Об’єкт дослідження процес обліку і контролю витрат на виробництво і вихід продукції рослинництва на сільськогосподарському підприємстві. Предмет дослідження теоретико-методичні, організаційні та практичні аспекти обліку і контролю витрат на виробництво і вихід продукції рослинництва на сільськогосподарському підприємстві. Метою роботи є узагальнення теоретичних положень, а також розробка практичних заходів та рекомендацій щодо удосконалення обліку і контролю витрат на виробництво і вихід продукції рослинництва на сільськогосподарському підприємстві. Методи дослідження методи синтeзу, aнaлізу, індукції, дeдукції, мeтoд пoрівняння стaтистичних даних, грaфічний, рoзрaхункoвo-кoнструктивний. Obiekt doslidzhennia protses obliku i kontroliu vytrat na vyrobnytstvo i vykhid produktsii roslynnytstva na silskohospodarskomu pidpryiemstvi. Predmet doslidzhennia teoretyko-metodychni, orhanizatsiini ta praktychni aspekty obliku i kontroliu vytrat na vyrobnytstvo i vykhid produktsii roslynnytstva na silskohospodarskomu pidpryiemstvi. Metoiu roboty ye uzahalnennia teoretychnykh polozhen, a takozh rozrobka praktychnykh zakhodiv ta rekomendatsii shchodo udoskonalennia obliku i kontroliu vytrat na vyrobnytstvo i vykhid produktsii roslynnytstva na silskohospodarskomu pidpryiemstvi. Metody doslidzhennia metody syntezu, analizu, induktsii, deduktsii, metod porivniannia statystychnykh danykh, hrafichnyi, rozrakhunkovo-konstruktyvnyi.
Udoskonalennia obliku i kontroliu vytrat na vyrobnytstvo i vykhid produktsii roslynnytstva
Keywords: витрати; costs; витрати виробництва; production costs; продукція рослинництва; crop products; облік; accounting; контроль; control; сільськогосподарське підприємство; agricultural enterprise; удосконалення; improvement