Удосконалення захисту соняшнику від вертицильозного в’янення рослин в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Луговське» Дніпровського району Дніпропетровської області - Сімчера, Віталій Григорович; Simchera, Vitaliy (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2020)
Об’єкт дослідження в дипломній роботі - технологія захисту соняшнику від вертицильозного в’янення рослин в умовах діяльності товариства з обмеженою відповідальністю «Луговське» Дніпровського району Дніпропетровської області за застосування фунгіцидних препаратів. Проведеними дослідами та економічними розрахунками в дипломній роботі з’ясовано, що завдяки застосування варіантів обробки відбувається зростання врожайності соняшнику, прибутку господарства, підвищується рівень рентабельності, створюються умови для розширення і вдосконалення виробництва. Obʺyekt doslidzhennya v dyplomniy roboti - tekhnolohiya zakhystu sonyashnyku vid vertytsylʹoznoho vʺyanennya roslyn v umovakh diyalʹnosti tovarystva z obmezhenoyu vidpovidalʹnistyu «Luhovsʹke» Dniprovsʹkoho rayonu Dnipropetrovsʹkoyi oblasti za zastosuvannya funhitsydnykh preparativ. Provedenymy doslidamy ta ekonomichnymy rozrakhunkamy v dyplomniy roboti zʺyasovano, shcho zavdyaky zastosuvannya variantiv obrobky vidbuvayetʹsya zrostannya vrozhaynosti sonyashnyku, prybutku hospodarstva, pidvyshchuyetʹsya rivenʹ rentabelʹnosti, stvoryuyutʹsya umovy dlya rozshyrennya i vdoskonalennya vyrobnytstva.
Udoskonalennya zakhystu sonyashnyku vid vertytsylʹoznoho vʺyanennya roslyn v umovakh tovarystva z obmezhenoyu vidpovidalʹnistyu «Luhovsʹke» Dniprovsʹkoho rayonu Dnipropetrovsʹkoyi oblasti
Keywords: соняшник; sunflower; фунгіцидні препарати; fungicides; вертицильозне в’янення рослин; verticillium wilt of plants; врожай; harvest