Ефективність застосування фунгіцидів в системі захисту пшениці озимої від септоріозу в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Перемога АВК» Дніпровського району Дніпропетровської області - Кунпан, Марина Василівна; Kunpan, Marina (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Для обґрунтування та створення більш ефективної системи захисту від септоріозу рослин пшениці озимої, та з метою зниження еологічного навантаження та збільшення врожаю, що в повній мірі буде відповідати екологічним нормам, є необхідність більш глибокого вивчення раціонального застосування препаратів фунгіцидної дії для збільшення врожаю. При застосуванні різних варіантів обприскування рослин пшениці озимої фунгіцидними препаратами знижується ураженість рослин септоріозом листя і колосу, підвищується врожайність, прибуток підприємства, збільшується рентабельність виробництва сільськогосподарської продукції (виробництва зерна) при покращенні його якості. In order to substantiate and create a more effective system of protection against septoria of winter wheat plants, and to reduce the ecological load and increase the yield, which will fully comply with environmental standards, there is a need for more in-depth study of the use of fungicides to increase yields. When using different options for spraying winter wheat plants with fungicides reduces the incidence of plant septoria leaves and ears, increases yields, profits, increases the profitability of agricultural production (grain production) while improving its quality.
Efektyvnistʹ zastosuvannya funhitsydiv v systemi zakhystu pshenytsi ozymoyi vid septoriozu v umovakh tovarystva z obmezhenoyu vidpovidalʹnistyu «Peremoha AVK» Dniprovsʹkoho rayonu Dnipropetrovsʹkoyi oblasti
Keywords: септоріоз рослин; plant septoria; озима пшениця; winter wheat; економічна ефективність; economic efficiency