Якісна зрошувальна вода як одна з передумов задовільного еколого-меліоративного стану сільськогосподарських угідь - Даниленко, Галина Іванівна; Danylenko, Halyna; Гнида, Максим Іванович; Hnyda, Maksym; Максимова, Наталія Миколаївна; Maksymova, Nataliia (НТУ «Дніпровська політехніка», 2019)
Поступове збільшення зрошуваних площ обумовлює нагальну необхідність в оцінці якості води, передбаченої для поливів, з метою попередження деградації земельних ресурсів, розвитку процесів осолонцювання ґрунтів і, як наслідок, погіршення еколого-меліоративного стану сільськогосподарських угідь. Розглянемо докладніше якісні показники зрошувальної води, що подається до ПП «Перемога АВК». Postupovezbilshenniazroshuvanykhploshchobumovliuienahalnuneobkhidnist v otsintsiyakostivody, peredbachenoidliapolyviv, z metoiupoperedzhenniadehradatsiizemelnykhresursiv, rozvytkuprotsesivosolontsiuvanniagruntiv i, yaknaslidok, pohirshennia ekoloho-melioratyvnoho stanusilskohospodarskykhuhid. Rozghlianemodokladnisheyakisnipokaznykyzroshuvalnoivody, shchopodaietsiado PP «Peremoha AVK».
Yakisna zroshuvalʹna voda yak odna z peredumov zadovilʹnoho ekoloho-melioratyvnoho stanu silʹsʹkohospodarsʹkykh uhidʹ
Keywords: якість природної води; yakistʹ pryrodnoyi vody; зрошення; zroshennya; агрономічні критерії; ahronomichni kryteriyi; екологічні критерії; ekolohichni kryteriyi