Історії, що зцілюють: Сторітелінг як форма підтримки в освітньому середовищі в часи війни - Карпань, Ірина Семенівна; Karpan, Iryna; Чернікова, Наталія Семенівна; Chernikova, Nataliia (КЗВО «Дніпровська академія неперервної освіти» ДОР, 2025)
Розглядається сторітелінг як ефективний інструмент емоційної та психосоціальної підтримки учасників освітнього процесу в умовах війни. Звертається увага на практичні аспекти застосування сторітелінгу в освіті, а також на його потенціал для збереження ідентичності, національної пам’яті та ціннісних орієнтирів. Підкреслюється, що в умовах воєнного часу сторітелінг стає не лише дидактичним, а й терапевтичним засобом, здатним підтримати як студентів, так і викладачів. The article examines storytelling as an effective tool for emotional and psychosocial support of participants in the educational process in times of war. Attention is drawn to the practical aspects of using storytelling in education, as well as to its potential for preserving identity, national memory and values. It is emphasised that in wartime, storytelling becomes not only a didactic but also a therapeutic tool that can support both students and teachers.
Stories that heal: Storytelling as a form of support in educational settings during times of war
Keywords: сторітелінг; Storytelling; освітній процес; educational process; воєнний стан; martial law; стресостійкість; stress resistance; студентська молодь; student youth