Вплив елементів технології вирощування на врожайність зерна кукурудзи на еродованих ґрунтах в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Правобережне» Кам’янського району Дніпропетровської області - Крайнік, С.В.; Kraynik, S. (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Мета дипломної роботи було вивчити зміни фізико-хімічних показників чорноземів звичайних еродованих за різного їх використання в сільськогосподарському виробництві. Наукова новизна досліджень полягає у встановленні впливу різних систем удобрення та обробітку ґрунту на показники родючості чорноземів звичайних еродованих в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Правобережне» Камʼянського району Дніпропетровської області. Meta dyplomnoyi roboty bulo vyvchyty zminy fizyko-khimichnykh pokaznykiv chornozemiv zvychaynykh erodovanykh za riznoho yikh vykorystannya v silʹsʹkohospodarsʹkomu vyrobnytstvi. Naukova novyzna doslidzhenʹ polyahaye u vstanovlenni vplyvu riznykh system udobrennya ta obrobitku gruntu na pokaznyky rodyuchosti chornozemiv zvychaynykh erodovanykh v umovakh tovarystva z obmezhenoyu vidpovidalʹnistyu «Pravoberezhne» Kamʼyansʹkoho rayonu Dnipropetrovsʹkoyi oblasti.
Vplyv elementiv tekhnolohiyi vyroshchuvannya na vrozhaynistʹ zerna kukurudzy na erodovanykh gruntakh v umovakh tovarystva z obmezhenoyu vidpovidalʹnistyu «Pravoberezhne» Kamʺyansʹkoho rayonu Dnipropetrovsʹkoyi oblasti
Keywords: грунт; soil; родючість грунту; soil fertility; чорнозем звичайний еродований; ordinary eroded chernozem; обробіток ґрунту; tillage; система удобрення; fertilizer system; охорона праці; labor protection; ефективність; efficiency