Вплив фізіологічно активних речовин на продуктивність ячменю ярого в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Птахівниче» Новомосковського району Дніпропетровської області - Шкурко, Ростислав Віталійович; Shkurko, Rostyslav (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2021)
Визначено, що найвищий урожай ячменю ярого був отриманий у варіанті з передпосівною обробкою насіння препаратом Хетомік. Надбавка по відношенню до контролю склала 19,9 - 20,4 %. Хороші результати дала передпосівна обробка насіння препаратом Альбіт. Збільшення врожаю на цьому варіанті склало 15,8%. Найбільший прибуток у досліді був отриман на варіантах з використанням передпосівної обробки біологічно активного препарату Хетомік. Вона склала 20166 грн. Рентабельність за рахунок збільшення врожаю від застосування даного варіанту передпосівної обробки насіння ячменю склала 77,2%. Vyznacheno, shcho naivyshchyi urozhai yachmeniu yaroho buv otrymanyi u varianti z peredposivnoiu obrobkoiu nasinnia preparatom Khetomik. Nadbavka po vidnoshenniu do kontroliu sklala 19,9 - 20,4 %. Khoroshi rezultaty dala peredposivna obrobka nasinnia preparatom Albit. Zbilshennia vrozhaiu na tsomu varianti sklalo 15,8%. Naibilshyi prybutok u doslidi buv otryman na variantakh z vykorystanniam peredposivnoi obrobky biolohichno aktyvnoho preparatu Khetomik. Vona sklala 20166 hrn. Rentabelnist za rakhunok zbilshennia vrozhaiu vid zastosuvannia danoho variantu peredposivnoi obrobky nasinnia yachmeniu sklala 77,2%.
Vplyv fiziolohichno aktyvnykh rechovyn na produktyvnist yachmeniu yaroho v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Ptakhivnyche» Novomoskovskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: ячмінь ярий; spring barley; фізіологічно активні речовини; physiologically active substances; сорт; variety; економічна ефективність; economic efficiency; урожайність; yield