Сезонні зміни протеїнового обміну кролів - Прус, М. П.; Prus, M. P.; Дуда, Юлія Вікторівна; Duda, Yuliya; Duda, Y. V.; Duda, J. V.; Duda, Julia; Duda, Y.; Duda, J.; Duda, Yulia; Duda, Yu.; Duda, Yulia V.; et al. (Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького, 2023)
Метою роботи було проаналізувати вплив сезону року в умовах Дніпропетровської області на деякі показники протеінового обміну кролів каліфорнійської породи. У весняний період року, у порівнянні з іншими сезонами, в крові кролів виявляли найвищий вміст загального протеіну, альбумінів і глобулінів на фоні найнижчих показників вмісту сечовини, сечової кислоти та креатиніну. Це, можливо, пов’язано із збільшенням тривалості світлового дня і встановленням комфортної температури (в середньому + 8,70С). Metoiu roboty bulo proanalizuvaty vplyv sezonu roku v umovakh Dnipropetrovskoi oblasti na deiaki pokaznyky proteinovoho obminu kroliv kaliforniiskoi porody. U vesnianyi period roku, u porivnianni z inshymy sezonamy, v krovi kroliv vyiavlialy naivyshchyi vmist zahalnoho proteinu, albuminiv i hlobuliniv na foni nainyzhchykh pokaznykiv vmistu sechovyny, sechovoi kysloty ta kreatyninu. Tse, mozhlyvo, poviazano iz zbilshenniam tryvalosti svitlovoho dnia i vstanovlenniam komfortnoi temperatury (v serednomu + 8,70S).
Sezonni zminy proteinovoho obminu kroliv
Дуда Юлія Вікторівна https://orcid.org/0000-0003-0892-0402 Корейба Людмила Володимирівна https://orcid.org/0000-0002-8658-1779
Keywords: кролівництво; krolivnytstvo; протеїновий обмін; proteinovyi obmin; сезонні зміни; sezonni zminy