Структура деревостанів головних лісотвірних порід сухих типів лісу Кочерезького лісництва Новомосковського лісгоспу - Ситник, Світлана Анатоліївна; Sytnyk, Svitlana (Національний лісотехнічний університет України, 2014)
Наведено дані щодо розподілу площ деревостанів сухих гігротопів Кочерезького лісництва за типами лісорослинних умов, типами лісу, видовим складом, віковою структурою, класами бонітету головних порід, якими є сосна звичайна та акація біла. Встановлено, що лісорослинні умови Кочерезького лісництва представлені десятьма типами: переважна кількість виділів розташована у грудах. Деревостани сухого гігрото- пу представлені ІІ та І класами бонітету. Як у соснових, так і в акацієвих насадженнях розподіл деревостанів за групами віку є нерівномірним: превалюють середньовікові насадження з незначною часткою пристигаючих (22,3 %) деревостанів та молодняків (33,3 %). The data on the distribution of the stands of dry hygrotopes of Kocherezky are presented forestry by types of forest plant conditions, types of forest, species composition, age structure, bonite classes of main breeds, such as common pine and acacia white. It has been established that ten forest growing conditions of Kocherezh forestry are represented types: the vast majority of spots are in the bunch. The stands of the dry hygrotope are represented by ІІ and І classes of bonitude. Both in pine and acacia stands the distribution of stands by age group is uneven: medieval plantations with a small proportion of arriving (22.3%) stand and young predominate (33.3%).
Stand Structure of the Main Forestgenerating Species of Dry Forest Types in Kocherezkij District of Novomoskovsk Forestry
Keywords: лісорослинні умови; forest conditions; типи лісу; forest type; гігротоп; hygrotope; едафотоп; edafotop; бонітет; bonitet