Impact of granulometric composition on mineral binder hydration processes - Derevianko, Victor; Дерев’янко, Віктор Миколайович; Kondratieva, Natalia; Кондратьєва, Наталія Вікторівна; Sanitskiy, Myroslav; Саницький, Мирослав Андрійович; Hryshko, Hanna; Гришко, Ганна Миколаївна (Publishing House „Tehnica UTM”, 2018)
This article presents the research results of the impact of granulometric composition on gypsum binder hydration processes. When the amount of finely ground gypsum in the gypsum binder is increased by up to 15%, the maximum hydration temperature rises by 10oC and the hydration process intensification occurs with the reduction in time required to reach the maximum hydration temperature. У статті наведено результати досліджень впливу гранулометричного складу на процеси гідратації гіпсового в’яжучого. При збільшенні кількості тонко подрібненого гіпсу в гіпсовому в'яжучому до 15 % максимальна температура гідратації підвищується на 10oС і відбувається інтенсифікація процесу гідратації зі скороченням часу досягнення максимальної температури гідратації.
Вплив гранулометричного складу на процеси гідратації мінеральної в'яжучої речовини
Keywords: granulometric composition; гранулометричний склад; hydration; гідратація; gypsum binder; гіпсова в'яжуча; fractions; фракції