Дослідження процесів пресування та екструдування рослинних матеріалів та зернових сумішей - Чурсінов, Юрій Олексійович; Chursinov, Yuriy Alekseevich; Донець, Дмитро Павлович; Donets, Dmytro; Шапошніков, М.Л.; Shaposhnikov, М.; Ткаченко, Тетяна Вікторівна; Tkachenko, Tetiana; Кордюкова, Валерія Сергіївна; Kordiukova, Valeriia (Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного, 2020)
В технологіях переробки зелених рослин для виробництва біологічно – активних добавок, та в процесах екструдування зернових сумішей, загальними з’являються процеси подрібнення та пресування матеріалів. У першому випадку при переробці зелених рослин в соки і біологічно – активні добавки, необхідні процеси подрібнення сировини та її відпресовуваня з метою отримання рідкої фракції – соку та твердої – віджимок. In technologies of processing of green plants for production biologically - active additives, and in the processes of extrusion of grain mixtures, general the processes of grinding and pressing materials appear. In the first case, when processing green plants into juices and biologically - active additives, necessary processes of grinding of raw materials and its pressing in order to obtain a liquid fraction - juice and solid - squeeze.
Research of pressing and extrusion processes of plant materials and grain mixtures
Keywords: переробка зелених рослин; processing of green plants; біологічно – активні добавки; biologically - active additives; екструдер; extruder