Вплив регуляторів росту на ростові процеси рослин соняшнику в умовах товариства з обмеженою відповідальністю «Нива» Синельниківського району Дніпропетровської області - Бенько, Дмитро Володимирович; Benko, Dmytro Volodymyrovych (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2024)
Польовий метод експериментів, що доповнювався візуальними спостереженнями і вимірювально-ваговими методиками для визначення росту і розвитку рослин, продуктивності соняшнику тощо. Аналітичні підходи використовувалися для оцінки росту і розвитку рослин. Математично-статистичні методики застосовувалися для встановлення достовірності експериментальних даних, розрахункові методики використовувалися для оцінки економічних показників урожайності насіння соняшнику. Об’єкт дослідження: ріст і розвиток рослин соняшнику, формування продуктивності соняшнику. Предмет дослідження: соняшник та регулятори росту. Polovyi metod eksperymentiv, shcho dopovniuvavsia vizualnymy sposterezhenniamy i vymiriuvalno-vahovymy metodykamy dlia vyznachennia rostu i rozvytku roslyn, produktyvnosti soniashnyku toshcho. Analitychni pidkhody vykorystovuvalysia dlia otsinky rostu i rozvytku roslyn. Matematychno-statystychni metodyky zastosovuvalysia dlia vstanovlennia dostovirnosti eksperymentalnykh danykh, rozrakhunkovi metodyky vykorystovuvalysia dlia otsinky ekonomichnykh pokaznykiv urozhainosti nasinnia soniashnyku. Obiekt doslidzhennia: rist i rozvytok roslyn soniashnyku, formuvannia produktyvnosti soniashnyku. Predmet doslidzhennia: soniashnyk ta rehuliatory rostu.
Vplyv rehuliatoriv rostu na rostovi protsesy roslyn soniashnyku v umovakh tovarystva z obmezhenoiu vidpovidalnistiu «Nyva» Synelnykivskoho raionu Dnipropetrovskoi oblasti
Keywords: мікродобрива; mikrodobryva; соняшник; soniashnyk; ріст рослин; rist roslyn; енергоресурси; enerhoresursy; зерно; zerno