Діагностика та ефективність лікування дерматомікозів котів - Алексєєва, Наталія Вікторівна; Alekseeva, Nataliya; Alekseeva, N. V.; Alekseeva, Natalia; Логвіна, Лариса Олександрівна; Logvina, Larisa; Захарвіна, Альона Сергіївна; Zacharvina, Alona (Дніпровський ДАЕУ, 2019)
Захворювання шкіри у тварин – досить актуальна проблема, з якою часто стикаються фахівці ветеринарної медицини. Будь-які безконтрольні зміни в раціоні тварини, догляді, умовах утримання можуть негативно впливати на стан шерсті та шкіри. Крім того багато шкірних захворювань за схожістю клінічних ознак, мають різне етіологічне походження. Найбільш поширеною групою захворювань шкіри є дерматомікози, що пов’язано з убіквітарністю збудника та великою кількістю сприйнятливих тварин. Захворювання становить небезпеку і для людини. Діагностика дерматомікозів здійснюється комплексно з урахуванням даних анамнезу, клінічних ознак, епізоотологічних даних і підтверджується результатами лабораторного дослідження. Заболевания кожи у животных - довольно актуальная проблема, с которой часто сталкиваются специалисты ветеринарной медицины. Любые бесконтрольные изменения в рационе животных, уходе, условиях содержания могут негативно влиять на состояние шерсти и кожи. Кроме того, многие кожных заболеваний по сходству клинических признаков, имеют разное этиологическое происхождения. Наиболее распространенной группой заболеваний кожи является дерматомикозы, что связано с убиквитарностью возбудителя и большим количеством восприимчивых животных. Заболевания представляет опасность и для человека. Диагностика дерматомикозов осуществляется комплексно с учетом данных анамнеза, клинических признаков, эпизоотологических данных и подтверждается результатами лабораторного исследования. Disease of skin in animals - a very actual problem, which is often faced by specialists in veterinary medicine. Any uncontrolled changes in the animal's diet, care, and maintenance conditions may adversely affect the condition of the wool and skin. In addition, many skin diseases due to the similarity of clinical signs, have different etiologic origin. The most common group of skin diseases is dermatomycosis, which is associated with the innocence of the pathogen and a large number of susceptible animals. The disease is a danger to humans. Diagnosis of dermatomycosis is carried out comprehensively, taking into account the data of anamnesis, clinical signs, epizootological data and is confirmed by the results of laboratory research.
Диагностика и эффективность лечения дерматомикозов кошек
Diagnosis and treatment effectiveness of cats dermatomycosis
Keywords: люмінесценція; luminescence; дерматофітози; dermatophytosis; трихофітія; trichophytosis; мікроспорія; microsporia; клінічне обстеження; clinical examination; мікологічне дослідження; mycological study