Вплив низьких температур на продуктивність тварин та птиці - Гейко, Д. С.; Heiko, D. S. (ЗВО «Подільський державний університет», 2022)
Кліматичні зміни, які стрімко відбуваються в останні роки, можуть стати однією з основних загроз для тваринництва. Подальші наукові дослідження із вивчення впливу гіпотермії на організм продуктивних тварин і птиці, допоможуть розробити стратегії адаптації до різких перепадів температур, пов’язаних зі зміною клімату. Klimatychni zminy, yaki strimko vidbuvaiutsia v ostanni roky, mozhut staty odniieiu z osnovnykh zahroz dlia tvarynnytstva. Podalshi naukovi doslidzhennia iz vyvchennia vplyvu hipotermii na orhanizm produktyvnykh tvaryn i ptytsi, dopomozhut rozrobyty stratehii adaptatsii do rizkykh perepadiv temperatur, poviazanykh zi zminoiu klimatu.
Vplyv nyzkykh temperatur na produktyvnist tvaryn ta ptytsi
Keywords: адаптація до різких перепадів температур; adaptatsiia do rizkykh perepadiv temperatur; тваринництво; tvarynnytstvo; кліматичні зміни; klimatychni zminy; гіпотермія; hipotermiia