Удосконалення управління маркетинговими бізнес-процесами підприємства - Кучер, Надія Вадимівна; Kucher, Nadiia (Дніпровський державний аграрно-економічний університет, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка та обґрунтування рекомендацій щодо удосконалення управління маркетинговими бізнес-процесами в ТОВ «Маркет Сістем» з метою підвищення ефективності та конкурентоспроможності підприємства. Об'єктом дослідження є маркетингові бізнес-процеси ТОВ «Маркет Сістем» та їх вплив на загальну ефективність діяльності підприємства. Предметом дослідження є теоретичні та прикладні аспекти управління маркетинговими бізнес-процесами підприємства. Основні завдання, які були поставлені та виконані в роботі: - дослідити теоретичні основи маркетингових бізнес-процесів та їх роль у забезпеченні конкурентоспроможності підприємства; - проаналізувати сучасні підходи до управління маркетинговими бізнес-процесами в умовах цифрової трансформації; - оцінити вплив ефективності маркетингових бізнес-процесів на загальні результати діяльності підприємства; - провести аналіз маркетингової діяльності ТОВ «Маркет Сістем» та визначити ключові проблеми в управлінні маркетинговими бізнес-процесами; - виявити основні внутрішні та зовнішні чинники, що впливають на ефективність маркетингових бізнес-процесів підприємства; - запропонувати методи вдосконалення управління маркетинговими бізнес-процесами, зокрема через впровадження цифрових технологій, CRM-систем та автоматизації маркетингової діяльності ТОВ «Маркет Сістем»; - розробити рекомендації щодо підвищення ефективності маркетингових стратегій підприємства з урахуванням сучасних трендів і споживчих уподобань ТОВ «Маркет Сістем»; - оцінити економічний ефект від впровадження запропонованих заходів та їх вплив на маркетингові показники підприємства; - надати практичні рекомендації щодо впровадження запропонованих змін та оцінити їх перспективи для подальшого розвитку ТОВ «Маркет Сістем». Metoiu kvalifikatsiinoi roboty ye rozrobka ta obgruntuvannia rekomendatsii shchodo udoskonalennia upravlinnia marketynhovymy biznes-protsesamy v TOV «Market Sistem» z metoiu pidvyshchennia efektyvnosti ta konkurentospromozhnosti pidpryiemstva. Obiektom doslidzhennia ye marketynhovi biznes-protsesy TOV «Market Sistem» ta yikh vplyv na zahalnu efektyvnist diialnosti pidpryiemstva. Predmetom doslidzhennia ye teoretychni ta prykladni aspekty upravlinnia marketynhovymy biznes-protsesamy pidpryiemstva. Osnovni zavdannia, yaki buly postavleni ta vykonani v roboti: - doslidyty teoretychni osnovy marketynhovykh biznes-protsesiv ta yikh rol u zabezpechenni konkurentospromozhnosti pidpryiemstva; - proanalizuvaty suchasni pidkhody do upravlinnia marketynhovymy biznes-protsesamy v umovakh tsyfrovoi transformatsii; - otsinyty vplyv efektyvnosti marketynhovykh biznes-protsesiv na zahalni rezultaty diialnosti pidpryiemstva; - provesty analiz marketynhovoi diialnosti TOV «Market Sistem» ta vyznachyty kliuchovi problemy v upravlinni marketynhovymy biznes-protsesamy; - vyiavyty osnovni vnutrishni ta zovnishni chynnyky, shcho vplyvaiut na efektyvnist marketynhovykh biznes-protsesiv pidpryiemstva; - zaproponuvaty metody vdoskonalennia upravlinnia marketynhovymy biznes-protsesamy, zokrema cherez vprovadzhennia tsyfrovykh tekhnolohii, CRM-system ta avtomatyzatsii marketynhovoi diialnosti TOV «Market Sistem»; - rozrobyty rekomendatsii shchodo pidvyshchennia efektyvnosti marketynhovykh stratehii pidpryiemstva z urakhuvanniam suchasnykh trendiv i spozhyvchykh upodoban TOV «Market Sistem»; - otsinyty ekonomichnyi efekt vid vprovadzhennia zaproponovanykh zakhodiv ta yikh vplyv na marketynhovi pokaznyky pidpryiemstva; - nadaty praktychni rekomendatsii shchodo vprovadzhennia zaproponovanykh zmin ta otsinyty yikh perspektyvy dlia podalshoho rozvytku TOV «Market Sistem».
Udoskonalennia upravlinnia marketynhovymy biznes-protsesamy pidpryiemstva
Keywords: підприємство; pidpryiemstvo; маркетингови бізнес-процеси; marketynhovy biznes-protsesy; удосконалення управління; udoskonalennia upravlinnia